Shimano 11 speed

Shimano har i noget tid nu, lavet geargrupper med 11 tandhjul bag. Vi har herinde modtaget enkelte spørgsmål til skiftet fra 10-11 speed. Vi vil lige vende herinde nogle af spørgsmålene.

Når du køber et hjul beregnet til shimano 11 speed (der står 11 speed på kassette hylsteret), så kan du uden problemer montere en 11 speed kassette. Ønsker du at bruge en 10-speed kassette på dem, skal du blot montere en lille ring bag kassetten. Denne ring følger som regel med hjulsættet, når du køber dem.

Som beskrevet i andre indlæg, skal du selvfølgelig også bruge en 11 speed kæde til en 11 speed kassette. Selvom en 10 speed kæde kun er en my bredere end en 11 speed kæde, så vil den ikke kunne bruges.

Husk også når du køber/skifter til 11 speed, at købe en bagskifter der passer til gearingen. Der findes selvfølgelig også i 11 speed gruppen, bagskiftere med forskellige arm-længder, efter hvor stor forskel i antal af tænder der er på den lille og den store klinge på kassetten (på fagsprog kaldet – bagskifterens kapacitet).

Du kan uden problemer montere kassetter fra Sram på et Shimano hjul/kassette hylster.