Udskiftning af batteri til El-cykler

Det er som regel altid muligt at skifte det gamle batteri ud på din el-cykel til en nyere model. Ved enkelte mærker, er det nødvendigt at medbringe den cykelsom batteriet har siddet på, ved udskiftning hos cykelhandleren. Da batteriet skal registreres og knyttes sammen til stelnummeret. Prisen på et nyt batteri vil som regel ligge på ca. 4000 kroner.

Er det et indvendigt batteri du har på din cykel, det vil sige at batteriet er monteret inde i rammen, er det en god ide at lade den lokale cykelhandler, skifte batteriet for dig.

Men er batteriet monteret på bagagebærret, er udskiftning af batteriet sjældent et større stunt, end at du selv kan udføre det.

Men enkelte cykelhandlere har også mulighed for at booste dit batteri, og dermed give dit batteri sin 2. ungdom. Dette kræver dog et specielt apparat, som ikke alle cykelhandlere har. Et apparat der heller ikke om nødvendigt passer til alle batterier. Så tag det ikke for givet at dit batteri kan boostes, men forhør dig evt hos din lokale cykelhandler inden du går ud og investere i et nyt batteri. Du skal dog forvente at det tager op til 24 timer for værkstedet at give dit batteri nyt liv, så forvent at de skal beholde batteriet natten over.