Nishiki cykler

Nishiki cykler blev grundlagt i 1965. Nishiki cykler blev grundlagt af en amerikaner ved navn Leo Cohen. Leo Cohen rejste i 3 uger rundt i hele østen og besøgte 60 stel-producenter i den tid, for at finde en passende producent til et nyt cykelmærke til markedet. Leo Cohen endte med at gå i samarbejde med det japanske firma Kawamura. I starten blev cyklerne solgt under det godt brandede amerikanske mærke Eagle. Men efter at have produceret flere tusinde cykler under Eagle mærket, blev Leo Cohen gjort opmærksom på, at det ikke var velset, at sælge et japansk produkt, med et amerikansk mærke. Dette gjorde at Leo ændrede mærket til det det er idag, nemlig Nishiki. Det skal dog siges at det kun var cykler af højeste kvalitet der fik mærket Nishiki, resten fik mærket Azuki. Mærket Nishiki stammer fra en guld-tråd der ofte er vævet ind i bryllups kimonoer.

I slutningen af 1980erne blev produktionen af cykler hos firmaet Kawamura i japan dog for dyr en fornøjelse, og gjorde Nishiki for lidt konkurrence dygtige med alle andre producenter. Dette gjorde at produktionen af  Nishiki cykler blev flyttet til Taiwan, hvor Giant overtog produktionen af rammerne (Giant er idag verdens største cykelproducent). At produktionen blev flyttet til Taiwan gjorde ikke rammerne mærkbar dårligere, da man valgte Giant som producent at rammerne.  Giant som absolut er gode til at holde standarden høj, selvom prisen stadig er en vigtig faktor.

Nishiki touring cykler

På cykelsiden laver Nishiki idag et stort sortiment af touring cykler. Touring cykler der både er med udvendig og indvendig gearing, alle med mærket Touring Master efterfulgt af et navn der indikere antallet af gear, og om det er en dame eller herre model.

Nishiki el-cykler

På El-cykel fronten er Nishiki i 2012 stadig kun nået til at lave 1 model med “hjælpemotor”. Men mon ikke det bliver til flere, nu hvor markedet med el-cykler bliver større og større.

Nishiki hybrid cykler

Nishiki har et stort sortiment af hybrid cykler, alle selvfølgelig med udvendigt gear, og alle af rimelig go kvalitet. Cyklerne er en go mellemting imellem MTB og alm citybikes.

Nishiki racer cykler

Nishiki har et lille men meget flot udbud af racercykler. Nishiki carbon racer af super høj kvalitet, men jo også produceret på Giant fabrik, hvor man går meget op i kvaliteten af carbon kvalitet.

Nishiki MTB cykler

Nishiki laver rigtig mange MTB cykler, cykler helt fra den ikke så gode ende af skalaen, helt op til cykler af rigtig go kvalitet men også i den dyrre ende. Men MTB cykler der absolut kan anbefales.